Ontdek het geheime supplement dat veroudering terugdraait!

Anti-aging met glycine en NAC

Ontdek het geheime supplement dat veroudering terugdraait!

Uit een studie onder leiding van onderzoekers van het Baylor College of Medicine bleek dat het nemen van een supplement genaamd GlyNAC, dat glycine en N-acetylcysteïne combineert, veel leeftijdsgerelateerde problemen bij oudere mensen kan verbeteren en gezond ouder worden kan ondersteunen. Dit is belangrijk omdat er tot nu toe geen bewezen oplossingen zijn om deze leeftijdsgerelateerde achteruitgang aan te pakken.

Uit de studie, gepubliceerd in het Journal of Gerontology: Medical Sciences, bleek dat oudere mensen die gedurende 16 weken GlyNAC gebruikten verbeteringen ervoeren in verschillende aspecten van veroudering. Dit omvat lagere oxidatieve stress, betere spierkracht, verbeterde loopsnelheid, verhoogde inspanningscapaciteit, kleinere tailleomvang en lagere bloeddruk.

Dr. Rajagopal Sekhar, de hoofdonderzoeker, legde uit dat GlyNAC-suppletie hielp bij het verbeteren van de mitochondriale functie en het verminderen van oxidatieve stress in de spieren van oudere volwassenen, vergelijkbaar met de verbeteringen die werden waargenomen in het hart, de lever en de nieren van bejaarde muizen die GlyNAC kregen. Deze resultaten suggereren dat GlyNAC de gezondheid van verschillende organen in het lichaam kan verbeteren.

Mitochondriën, vaak de "krachtpatsers" van de cel genoemd, genereren de energie die nodig is om cellen goed te laten functioneren. Naarmate we ouder worden, neemt het vermogen van mitochondriën om goed te functioneren af. Dr. Sekhar en zijn team ontdekten dat suppletie met GlyNAC hielp bij het verbeteren van de functie van deze slecht functionerende mitochondriën bij oudere mensen, waardoor hun functie dichter bij die van jongere individuen kwam.

GlyNAC-suppletie helpt het lichaam ook te beschermen tegen oxidatieve stress, die wordt veroorzaakt door hoge niveaus van giftige afvalproducten die bekend staan als vrije radicalen. Deze oxidatieve stress kan onze cellen en ons DNA beschadigen en komt vaak voor bij veroudering. Glutathion, een natuurlijke antioxidant, wordt door onze cellen aangemaakt om ons te beschermen tegen deze schadelijke oxidatieve stress. Bij oudere personen zijn de glutathionspiegels echter vaak laag en is de oxidatieve stress hoog. Suppletie met GlyNAC kan deze onevenwichtigheid corrigeren.

Dr. Sekhar benadrukt dat het innemen van GlyNAC niet hetzelfde is als het direct innemen van glutathion. GlyNAC levert de bouwstenen die cellen nodig hebben om hun eigen glutathion in precies de juiste hoeveelheid te produceren, en biedt een natuurlijke oplossing om glutathiondeficiëntie te corrigeren.

Uit de studie bleek ook dat GlyNAC-suppletie verschillende markers van veroudering verbeterde, wat mensen zou kunnen helpen op een gezondere manier ouder te worden. Deze verbeteringen werden waargenomen hoewel de studiedeelnemers hun gebruikelijke dieet of fysieke activiteit niet veranderden, wat suggereert dat de voordelen voortkwamen uit de GlyNAC-suppletie.

Naarmate de bevolking van oudere volwassenen blijft groeien, wordt het belangrijker om te begrijpen hoe gezond ouder worden kan worden bevorderd. Dr. Sekhar is van plan de gezondheidsvoordelen van GlyNAC-suppletie verder te onderzoeken en grotere klinische onderzoeken uit te voeren om beter te begrijpen hoe GlyNAC de gezondheid kan verbeteren naarmate we ouder worden. Bovendien heeft zijn team bewijs gevonden dat suggereert dat GlyNAC-suppletie het geheugen en de cognitie bij oudere volwassenen kan verbeteren, en ze werken aan een rapport om deze opwindende nieuwe bevindingen te delen.